Friday, June 01, 2012

untuk yang berkenaan.

aku dah tak mampu nak cara apa dah. remuk redam hati aku. jun aku tak berapa elok sangat. semua atas silap sendiri. aku ada buat kerja side. freelance ID. kat sini aku nak explain sikit ye. ape itu kerja ID. kau hire dia untuk bg pandangan, segala air liur dia, segala usaha tenaga dia tak kirala, ukur rumah, bagi design (walau design kau yang bagi) lukis 3D, cari contractor. semua tu berbayar. semua punya nilai. dasar aku tolong kerana kau melayu. aku melayu. aku dah bagi sehabis rendah harga. bila cakap dengan orang lain semua cakp murahnye kau bagi! ape lagi kau nak?

aku tunggu kau bagi jawapan. tapi lama sangat kau still tak mesej aku or call. aku bukan jenis yang suka paksa orang atau meminta minta. aku mesej jugak semalam dan tanya macam mana?  ni aku kopi pes sebijik mesej antara aku dan dia.

salam, mirul. sorry ggu. i still waiting for ur confirmation. sebab i nk blok date for the reno if u cnfrm la. takut nanti contractor tu ada kerja lain.


YaAllah, i lupe sgt2. i kat kemaman sekarang. ok i ingt nak amik untuk tv rack shj, cuma i nak tau berapa u caj for tv rack shj.


kalau tv sahaja 2500. kat situ dah rugi la mirul. nape u tak buat je sekali dapur? 4800. huhu, kalau sekali ngn dapur tv tu jadi 2000 je.


kalao 2500 means 2300 jerlaa dapur?xkanla dapur lagi murah dari tc rack nabilah? kalo tak dapat reasonable price, i tak dapat nak buat dengan u nabilah..


kan i cakap td, kalau sekali dengan dapo dia jadi 2k. so dapo tu 2800. tp kalau u buat asing tu yang mahal. bukan i suka2 letak harga tak reasonable. btw 2500 tu i skalikan dengan id work i. i still waiting for ur confirmation, sorry kalau ada misunderstanding td. tp cuba u baca elok2 msg tu k. tq :)

nabilah, tv rack tu bukan ur id work. design tu i bg u. xpelaa i think i xbuat dengan u. tq :)


mksd id work tu, i consult, i dtg ukur, discuss. semua benda tu kira. ok nevermind. :)

itu mesej antara aku dan that person. dia mula mula dah salah faham and shoot aku tipu. aku explain elok elok and tunggu lagi. tadi dapt msg lagi, cakap tu bukan kerja id aku. dia yg bg design. dengar sini ye, aku buat 3D, aku lukis semula ape kejadah design tv kau tu. kau ingat aku pakai angin ke buat? aku xde usaha? kau yg cilok idea org dr internet kau cakap IDEA KAU? siapa ajar? aku designkan satu rumah engkau tu engkau tak nak bayar? so kira sekarang kau tak nak bayar kan. tak perlula cakap itu bukan kerja aku. manusia macam ni pon ade?

aku bukan nak berlagak. tapi, KALAU KAU TAK MAMPU, JANGAN PURA PURA MAMPU. KALAU DAH SALAH JANGAN SALAHKAN AKU PULAK. so sekarang aku punya work aku bagi 3D consultation aku, siapa nak bayar? aku pergi rumah kau ukur dengan partner aku siapa nak bayar? duit minyak aku siapa nak bayar?

listen here fella, aku TAK HALALKAN SEGALANYA yang aku dah beri kat kau. kau ni seorang yg tak bertanggungkawab. aku dah elok tolong susah payah cari segala, kau lari lepas tangan. takpe. aku sabar lagi.tapi sorryla, aku tak halalkan. nak langsai? BAYAR!!!!

ni design yg dikatakan DESIGN DIA tu




yg 4 ni aku yang lukis semula designkan untuk si penipu ni. FREE OF CHARGE!

7 comments:

Izrien said...

kau kena bersabar. deal dgn owner residential ni mmg susah. kena tahan mental fizikal. aku da banyak kali kena cmni,berhabis byk tp jgn risau Allah tu maha adil akan replacekan dgn bnda lain. ;) -izrien

N said...

cantiknya weh! if ada rezeki buat rumah sendiri, boleh r try2 ko eh? haha.

sabar weh, manusia mcm ni mmg ada pon.

nur nabilah syazwani said...

Boleh sajerr nizz. Mmber harga mmber jugak. Wahaha untung en jd mmbr aku :p

Tula tu. Aku xkisah dia xnk buat, but jgnla ckp tu bukan keje aku. Fuhhh mrh kot!

Anonymous said...

ada buat freelance mengajar 3d?

nur nabilah syazwani said...

alamak siapakah gerangan di atas? -.- nak boleh tapi ini 3D KDmax. :)

Anonymous said...

3d studio max boleh? hehe eh duk mne ea?

nur nabilah syazwani said...

3DMAX xretila. Dah lama tinggal. :D