Monday, October 31, 2011

3 kerja idaman berani mati



as salam semua :)

aku sebenarnya ada je kena tag sebelum ni but homai malasnya daku! so sekarang macam free so bikin ini tag. dari shiro skewl mate masa ttj dulu :)

beliau bertanyakan soalan ini;

"LIST 3 JOBS YOU'D CONSIDER PURSUING IF MONEY DIDN'T MATTER"

memandangkan sekarang daku sudah bekerja, mari menjawab dengan cara seorang bekerja *tak ada kena mengena langsung. HAHA. ape ye agaknya yang aku nak buat cek cek cekidaut!

1. penjual ais krim. (aka the owner)

homai! sangat berkarisma kan? HAHA. tak tak bukan jual aiskrim yang naik motor keliling taman perumahan sambil bunyi bunyi "kling kling kling". takmo la yang macam tu. i mean yang macam gambar di bawah.

ada macam macam perasa *terliur*

dan macam macam warna.. *mata bersinar*


how i can say no to this? aku ni kalau tengok benda warna warni manis manis kiut miut macam ni mula la maca orang kena sawan. tapi takdela aku mensawankan diri di depan orang ramai. maka aku simpan dalam hati dan tanam angan angan. aku sangat suka makan ais krim! kalau aku stress aku makan aiskrim. maka ada la cita cita nak bukak kedai aiskrim. boleh makan free sebab aku tauke. HAHA amnyamnyamnyam~ all time favourite- minty chocolate chip.

*seseorang pernah berkata "aiskrim ni untuk budak budak je" tapi kamu makan jugak aiskrim saya. lalalala~

2. pembuat kek/cupcake berjaya seantero. *WAHHHHH

ahaa! ini one of my passion. am so into bakers! homai homai kalau tengok kek ke cupcakes yang kiut miut and rasa sedap mata memandang atau nama dia pon dah cukup umphh untuk dimakan aku tanpa segan silu copy resipi dan print di office. lepastu KANTOI. kahkahkah. persetankan. ala semua pun tahu kan aku memang into cupcakery. :D orang cakap turun dari my mum. yela mana tak pergi kalau kat anak dia. hikhik.

sebab apa aku minat? homai! kalau kau tgk on particular details that they did for something that u shud eat in the end, and at last the person feel 'sayang' to eat, haaa that thing. i want it. that feels :)

i want to be like her!







aku kalau buat cupcake, detailing dia. approximately la satu cupcake tu kalau dia nak benda details aku boleh habiskan 1jam ke 3jam untuk sebiji. selalu jugak bergaduh dengan ibu sebab dia jenis easy and aku jenis complicated *am i? HAHAHA. ada cita cita nak bukak kedai. tapi tapi. sigh* aku Degree in something else. macam rugi. but still ada buat part time :)

3. blue food seller :)

hahahaha. ok last but not lease blue food seller. pada siapa yang mengenali diri ini, aku sangat obses dengan makanan yang berwarna biru. even air, gula gula or whatever sort yang boleh dimakan berwarna biru aku akan sambar. even nasi kerabu. miahaha. ntah ada satu adrenalin deras mengalir kalau aku nampak makanan/minuman biru. HAHA. walau sebenarnya warna biru ni penghapus nafsu makan, tapi aku tak.

motif nak pekerjaan macam ni? kepuasan diri. bila dah cukup kepuasan diri baru boleh puaskan orang lain. *sila jangan putar belitkan maksud ayat saya dia atas. ehemm. :)



i eat all my cookies!! amnyumnyumnyum! :D


*terliur liurliur*

nasi kerabu. auwww~

nak bekal mcm ni. serius chomel!

satu hal, AKU MEMANG GILAKAN WARNA BIRU. MUAHAHAHAHA!

*tapi ini satu kerja bahaya dan boleh mengancam nyawa tau. sebab kalau nak makanan tu warna biru, mesti kena bubuh banyak pewarna. ouh well, angan angan je kan? :D


nak tag siapa lepas ni? entah. senang la, siapa nak buat, then buatla. :D

p/s: baru aku perasan yang aku tulis semua pasal makanan. ouh well, aku memang suka MAKAN. MAKAN MAKAN MAKAN UNTUK HIDUP! haha~

p/ss: BB. ;)

1 comment:

EirA said...

tengs sudi meluangkan masa utk menjawab..aishh..bdn kecik..tp selera makan ke atas makanan tinggi giler lahh..sume job ko pasal mkanan je kan.. Nice job ahh ..hehe