Monday, December 07, 2015

Sesal


"...Jangan diucap sesal mu berkali
Tiada erti hidup ini
Ku terima suratan takdir
Biarkan aku sendiri hidup dalam mati
Hidup dalam mati"

Sering dalam hidup kita akan merasa sesal. Sesal terhadap perkara yang kita dah lakukan. Untuk meringankan sesal, memberi atau meminta maaf adalah salah satu jalannya. 

Biarlah aku belayar ditepian menaguk di air yang masih keruh. Menunggu saat jatuhnya sang ego yang dah lama terpasak di dalam jiwa insan yang satu. 

Masih menunggu.

Friday, June 19, 2015

Aksara

Fuhh dah lama sangat dah aku tak menari dekat sini. Bila aku belek balik apa yang aku dah pernah kongsi dekat sini aku rasa sekejapnya masa berlalu. Dari bujang, bertunang dan dah kahwin dannnn dah jadi seorang mummy monster. Alhamdulillah. Allah bagi peluang. Nak cerita pasal anak dekat sini aku pun tak rasa nak bercerita lagi. Nantilah aku tolong sum up je semua sekali. Hahahaha punyalah pemalas. Well tu masih tak berubah lagi.

For almost 2 years tak menepek dekat sini. Last menepek pun pasal kahwin. aku ingatkan tak adalah siapa yang berminat, tapi rupanya ada yang memerhati. I know who you are :) So kat sini aku update lagi untuk sengaja lah kot nak bagitau. Wakakaka dah ko yang nk sangat tahu sampai stalk bagai. Aku tolong kau buat kerja dengan lebih mudah ajelah :)

Living in a marriage life and juggle my times between work, husband and daughter sangatlah mencabar. Dah berpuluh round aku naik roller coaster ni tapi perjalanan dia semua banyak loop. kihkihkihkih. Tak sah lah kan kalau asyik mendatar je, bosan jugak. Tapi asyik loops je aku pun pening daaa. Tengah mencari jugak ni jalan lurus dok loops je aku dah nak muntah.

Tapi serius wa cakap lu, wa rindu nak ber blog. Sebab aku suka menulis. Dulu kalau tak ada siapa yang nak dengar aku bebel, aku tulis semua dekat blog. Tapi sekarang kena berahsia sikit, takut ade yang tengok kang berdarah pulak ke, keluar ayat pasrah menyerah ke. Takmo takmo takmo~

Mungkin aku patut bukak blog baru dan buat diri sebagai identiti rahsia. Tapi....zaman sekarang susah lah orang nk baca blog! Tapi yelah aku buat blog ni pun bukan nk kejar trafik. Dan aku punya pendapatan haruslah bukan dari blog, so jemah tak kesah. Nantilah kalau aku ada rasa nak cerita aku ceritalah. Ada masa lebih aku buat blog baru, masquerade gitcheww!

Anyway nantilah eh. Aku saja nk warm up je dulu. hehuuu~

Monday, November 25, 2013

Alhamdulillah, seorang ISTERI :')

Salam semua.

Alhamdulillah, pada 23 November yang lepas ahaaaa sudah selamatlah daku menjadi seorang isteri. kejap kejap, what!!!! ye saya. menjadi seorang ISTERI kepada seorang SUAMI, Taufik. Hahahaha! Masih tak percaya sebenarnya. tapi Alhamdulillah syukur sangat sebab Allah masih panjangkan usia untuk aku rasa menjadi seorang isteri.

Dengan sekali lafaz, dengan berwalikan my daddy cool. Even keras kejung hasben ai masa tazkirah akad nikah (nerves melampau sebab takut kena soalan bukan bukan) nasib baik dapat soalan yang dia boleh jawab dengan tenang. Hahahaha. Tiga soalan dia dapat *selawat, mengucap dan Al-Fatihah* . nak tulis panjang panjang tak tau nak tulis ape dah. Hiks! over the moon sudah diri.

Anyway, nak ucapkan berjuta juta lemon terima kasih pada yang bekerjasam dalam majlis pernikahan aku aritu. Ibu (banyak ni bertekak dengan dia. huuu) Ayah, Angah, Nana, Boy, Yaya dan Neena. Dan kepada sepupu terkuat terhebat abad ini Syikin!!! Terima kasih banyak banyak babe! Aku berhutang budi terlalu banyak dengan kau. Sobs! Pada kawan kawan yang datang, soulmate, ade yang sanggup ambil cuti untuk datang majlis. Sangat terharu. Kepada sepupu sepapat, makcik pakcik, jiran tetangga eskelator, terima kasih diucapkan. Terlalu gembira kerana masih punya semua semua yang sangatttttttt ambil berat dan ringan tulang. Moga Allah dapat membalas jasa kalian. Alhamdulillah! So, bersanding nya pada 30 November 2013. Jemput datang hokayyy!

wehoooo~~

One of my Soulmate, Darling Lieya.

With aunties and my forever cuzy darling, Syikin.

Miahahahaha :">


Tengok aku ketawa! -..-"

Hello Abg Long! Naik pangkat berkuatkuasa 23/11/13 :p